På sporet av Bergen - Varg Veums by

I 30 år har den bergenske privatdetektiven Varg Veum søkt gatelangs etter skyldige og uskyldige. Det er knapt det smau eller den bydel i Bergen han ikke har besøkt. I På sporet av Bergen - Varg Veums by følger vi i hans fotspor gjennom byen mellom de cirka syv fjell. Med Gunnar Staalesen i førersetet og Augon Johnsen som kartleser blir vi tatt med på en skikkelig rundtur i det bergenske bylandskap – og det i all slags vær, som seg hør og bør.

Boken inneholder sitater og utdrag fra alle bøkene om Varg Veum, kart over åsteder og andre viktige plasser i de bøkene som foregår i Bergen, stemninger fra Veums hverdag og privatliv – og et rikt utvalg "værmeldinger". Med sine fotografier og sine femten grafiske blad (ett fra hver av bøkene) har Augon Johnsen gjenskapt stemningen fra bøkene: våt asfalt, lange skygger og et skråblikk på byen og omgivelsene. Oppskriften på "Veums fiskesuppe", et jubileumsintervju med detektiven og en bibliografisk oversikt over bøker, teater, film og tv er blant bonusstoffet i boken. 

Som en rød tråd gjennom På sporet av Bergen går en nyskrevet tekst av Gunnar Staalesen, en verbal byvandring, der leseren blir tatt med fra bydel til bydel og gjennom tusen års historie i den byen som blant så mye annet nå også definitivt er "Varg Veums by".

Fakta

Utgivelsesdato: 2007

Samarbeidspartner: Augon Johnsen

Forlag: Gyldendal