Ansikt til ansikt

"Det satt en død mann på venteværelset mitt."

Slik begynner Ansikt til ansikt, den tolvte romanen om den bergenske privatdetektiven Varg Veum.

Det tar ikke lange tiden før det blir klart hvem den døde på Veums venteværelse er. Trådene fører tilbake til et mystisk dødsfall på Mørekysten fjorten år tidligere. En kvinne tok sitt eget liv ved å gå på sjøen, men hva lå egentlig bak? Sporene peker mot et studentkollektiv i Bergen på 1970-tallet. Både politiske og erotiske konflikter kommer opp i dagen.

Hva var det med dette dødsfallet som ikke tåler dagens lys, og hvorfor er det så farlig at noen begynner å grave i saken? Bit for bit nærmer Varg Veum seg mysteriets kjerne, den mørke hemmeligheten som ikke for noen pris må avdekkes. For noen blir prisen rett og slett for høy …

Fra pressen:

"Varg Veum er i krimeliten igjen. For Gunnar Staalesens tolvte bok om privatdetektiven har intenst driv, overraskende vendinger og politisk brodd. (...) Drapsmannen puster vår antihelt i nakken så hårene reiser seg. Sannelig har ikke Staalesen sydd inn et par overraskende vendinger også. Den siste rammer deg som en neve i magen." (Ann Kristin Ødegård, Bergensavisen.)

"... det er ingen grunn til å underslå at Staalesen er blant de dyktigste underholdningsforfatterne vi har. Og det er lett å skjønne at Varg Veum har blitt kåret til nordmenns favorittkrimhelt (...) Begynnelsen er blant de mest effektive jeg har lest: 'Det satt en død mann på venteværelset mitt.' Kjappere enn å la den drepte selv oppsøke etterforskeren kan man vel knapt sette i gang en krimintrige." (Ane Farsethås, Dagens Næringsliv.)

"... Staalesen har skapt et plott hvor alt, absolutt alt man kan tenke seg måtte høre hjemme i en krimroman som denne, er på plass. Det er nærmest demonstrativt godt gjort. (...) Gunnar Staalesens forrige Varg Veum-roman, 'Som i et speil', ble hedret med Rivertonprisen. 'Ansikt til ansikt' viser at Staalesen holder formen." (Terje Holtet Larsen, Bergens Tidende.)

"Den som skal lese bare en krim i høst, uansett nasjonalitet, kan ikke gjøre noe bedre enn å lese 'Ansikt til ansikt.' Den er på topp, på alle måter." (Stein-Arve Myrbakk, Rana Blad.)

Fakta

Utgivelsesdato: 2004

Forlag: Gyldendal

Sjanger: Kriminalroman

Språk: Norsk

Oversettelser: Dansk,Fransk,Svensk,Tysk