Dødens drabanter

"Jeg fikk en telefon fra fortiden."

Slik begynner den trettende romanen om Varg Veum. Det er september 1995, og den bergenske privatdetektiven befinner seg på sitt kontor i Bergen. Telefonsamtalen bringer ham femogtyve år tilbake i tiden, til en sak han var involvert i som barnevernsarbeider sommeren 1970. En liten gutt ble skilt fra moren under tragiske omstendigheter. Men det sluttet ikke der. I 1974 dukket den samme gutten opp i forbindelse med et plutselig dødsfall i sitt nye hjem, og ti år senere i enda en sak: en dramatisk hendelse i Sunnfjord høsten 1984.

Nå er den lille gutten blitt voksen. Han er på rømmen i Oslo, fast bestemt på å hevne seg på alle dem som har ødelagt livet for ham, blant dem den tidligere barnevernsarbeideren fra Bergen. Samtidig arbeider Veum under høytrykk med å flette sammen alle de løse trådene han hele tiden har ment å sitte igjen med etter at de tidligere sakene fikk sine tilsynelatende løsninger.

Da får han enda en telefon...

Fra pressen:

"... en uhyre velkomponert fortelling ..." (Morten Abrahamsen, VG)

"Ny triumf for krimforfatteren som sjelden skuffer." (Terje Stemland, Aftenposten)

"Dette er krim som gjør inntrykk. Staalesen befester sin posisjon som vår egen krimkonge." (Monica Nordland Yndestad, BA)

"... en førsteklasses kriminalroman som både har spennende intrige og et sterkt sosialt engasjement." (Kurt Hanssen, Dagbladet)

"... Staalesen på sitt beste, mest spennende og mest humoristiske." (Turid Larsen, Dagsavisen)

Fakta

Utgivelsesdato: 2006

Forlag: Gyldendal

Sjanger: Kriminalroman

Språk: Norsk

Oversettelser: Dansk,Engelsk,Fransk,Italiensk,Polsk,Russisk,Spansk