Forfulgt av død

Den 20. romanen om Varg Veum åpner med at Veum får førerkortet sitt beslaglagt av politiet i Sogn og Fjordane. Fra bussvinduet på vei hjem til Bergen legger han merke til tre personer i et veikryss. Noen dager senere gjenkjenner han en av disse under avisoverskriften UNG MANN SAVNET.

De tre skulle delta i en demonstrasjon mot et oppdrettsanlegg i den trange bygda Solvik nord for Bergen. Veums naturlige nysgjerrighet fører ham til Solvik og et tilfeldig funn av et lik i sjøen.

Er det noen forbindelse mellom dette likfunnet og dødsfallet til en journalist som gravde i fiskeanleggets økonomi to år tidligere?

Hvor mange hemmeligheter skjuler det seg i Solvik, der to familier konkurrerer om lakserikdommene, og der Bygdedyret våker over alt som skjer?

 

Anmelderne skriver:

(Fire hjerter av seks mulige) «Forfulgt av død» er en intrikat kriminalroman som får frem hvor galt det kan gå når følelser erstatter fornuft, og lidenskap får makt over menneskers sinn. (Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende)

(Terningkast fem) "Forfulgt av død" følger skrevne og uskrevne regler for god krim. (...) Staalesen tør gi sine karakterer personlighet som inviterer til nærmere bekjentskap og får oss til å bli privatetterforskere. Denne boken er tro mot det vi nå kan kalle Veum-sjangeren og føyer seg inn i rekken av skikkelig god krim. (Kjersti Egge, BA)

(terningkast 4) ... er solid og rutinert som alltid, deilig ironisk og passe samfunnskritisk. Veum og
Staalesen holder koken på imponerende vis... (Marit Egaas, Stavanger Aftenblad)

(terningkast 6) Gunnar Staalesen forsetter å skrive forførende godt, og «Forfulgt av død» går inn som en klassisk norsk krimroman.(,,,) Dette er utsøkt krim, hvor lysglimt og mørke brer seg side om side, som en rød tråd gjennom sidene. (Simen Ingemundsen, Randaberg-24)

Fakta

Utgivelsesdato: 2023

Forlag: Gyldendal

Sjanger: Kriminalroman