Hekseringen

Hekseringen (1985) var den første novellesamlingen om Varg Veum.

En skuespiller har en sensasjonell debut som Hamlet, men åtte dager senere forsvinner han og er borte, inntil det dukker opp en arvesak.

En dag ramler en mann inn på Veums kontor med en kniv i ryggen, og det eneste han får stønnet frem før han er dør, er navnet på en norsk lyriker, Gunnar Reiss-Andersen. Hva er det han prøver å fortelle?

Den femten år gamle Sara rømmer fra foreldrene for å komme bort fra det mystiske som foregår i den gamle hekseringen ute på en øy i det vestlandske kystlandskapet.

Dette er bare noe av det som skjer i de syv fortellingene i denne boken. I utgaver etter 1989 finner man dessuten det første personlige intervjuet med Varg Veum, sakset fra Dagbladet, 2. april 1988.

Fra pressen:

"Det er ikke mange forfattere som kan skrive gode kriminalnoveller og ovenikjøpet iføre dem en ikke ubetydelig litterær kvalitet. Gunnar Staalesen er en av de få." (Kjell Olaf Jensen, Morgenbladet.)

"Staalesen (beviser) nok en gang sin evne til å spinne historier som drar leseren med seg i lyst og harme." (Nils Nordberg, Dagbladet.)

"For nye lesere er ’Hekseringen’ en ypperlig anledning til å bli nærmere kjent med en forfatter og en skjønnlitterær figur som på mange måter har blitt begreper innenfor den norske kriminallitteraturen." (Øyvind Lien, Nordlands Framtid.)

Fakta

Utgivelsesdato: 1985

Forlag: Gyldendal

Sjanger: Fortellinger om Varg Veum

Språk: Norsk

Oversettelser: Tysk