Kvinnen i kjøleskapet

"Det vesle trehuset lå midtveis i Dragefjellstrappen, som stiger som en parisisk bakgate oppover mot Dragefjellet. På et dørskilt stod det riktige navnet: Samuelsen."

Fru Samuelsen er bekymret for sin sønn Arne, som arbeider på en oljeplattform i Nordsjøen. Han pleier alltid å sende en hilsen når han er i land, men denne gangen har hun ikke hørt fra ham. Og vertinnen i Stavanger har ikke sett ham på flere dager.

Varg Veum drar til Stavanger. Men der er det ingen som tar saken alvorlig – Arne Samuelsen er en rolig og fornuftig kar; han dukker nok opp når det er på tide å dra ut på feltet. Heller ikke vertinnen har stort å utsette på ham, selv om det var bråk til langt på natt hos ham for noen dager siden. Og i leiligheten hans virker det som om alt er i den skjønneste orden. Inntil Veum åpner kjøleskapet …

Kvinnen i kjøleskapet (1981) var den fjerde romanen i serien om Varg Veum.

Fra pressen:

"Staalesen har et internasjonalt tilsnitt … riktig spennende …" (Helge Andersen, Aftenposten.)

"Staalesen klarer å spinne intrigen fram til en original og overraskende løsning." (Leif Thoresen, Arbeiderbladet.)

"For denne boken må leses … Romanen har humor, nerve og ikke minst – en overraskende slutt." (M. Jr., Agder.)

"Kvinnen i kjøleskapet er heilt på høgd med dei førre bøkene om Varg Veum, kanskje til og med meir utspekulert i sjølve kriminalgåta og meir spennande i bruken av Stavanger og oljemiljøet der som bakgrunn for dei gruoppvekkande hendingane han tek opp … Staalesen lukkas langt på veg i det meste og skriv av og til avsnitt som ein sjeldan finn maken til i slike bøker …" (Hans H. Skei, Dag og Tid.)

 

Fakta

Utgivelsesdato: 1981

Sjanger: Kriminalroman

Oversettelser: Dansk,Finsk,Fransk,Færøysk,Italiensk,Nederlandsk,Tysk,Ungarsk