Skriften på veggen

"Februar var en farlig måned å ferdes ute i …"

En byrettsdommer blir funnet død på et av byens bedre hotell, bare iført et sett med ytterst delikat dameundertøy. Et par dager senere får Varg Veum i oppdrag å finne en ung pike som er blitt borte hjemmefra. Omtrent samtidig får han en konvolutt i posten. Konvolutten inneholder en dødsannonse. Hans egen.

Da det neste liket dukker opp, får Veum det ekstra travelt. Skal han tro det han har fått i posten, har han nemlig bare en knapp uke igjen å leve.

I Skriften på veggen (1995) er Veum på plass i Bergen igjen etter oppdraget i Oslo i forrige bok, Begravde hunder biter ikke. Det som begynner som noe bortimot en rutinesak, utvikler seg raskt til å bli noe langt større og farligere. Hva er egentlig sannheten? Hvem er den egentlige skyldige? Og blir det flere enn Veum selv som får se skriften på veggen før saken er over?

Fra pressen:

"… forfatteren kjenner sin by, boken damper av atmosfære, Staalesen sprer om seg med språkglede, ordbilder og treffende beskrivelser. Sånt blir det gode bøker av!" (Berit Kobro, VG.)

"Velopplagt Varg Veum … Fanklubben vil heller ikke denne gangen bli skuffet. Veums venner kan trygt lene seg tilbake i godstolen, og belage seg på at natta som kommer vil bli kort." (Øystein Rottem, Dagbladet.)

"Som vanlig, når Gunnar Staalesen er på sitt beste, får vi en høk over høk-handling med inspirerende og overraskende vrier. Jeg tror ikke noen er i stand til å gjette slutten. Men utrolig spennende er det å være med på ferden." (Per Kristian Olsen, Nordlys.)

"Det kan neppe herske tvil om at Gunnar Staalesen med sin Varg Veum nå framstår som den fremste kriminalforfatter i Norge. For sin store leserskare skjenker Gunnar Staalesen i disse dager med raus hånd høstens godbit." (Finn Stenstad, Fremover.)

 

Fakta

Utgivelsesdato: 1995

Forlag: Gyldendal

Sjanger: Kriminalroman

Språk: Norsk

Oversettelser: Dansk,Engelsk,Fransk,Portugisisk,Svensk,Tysk