Vikingskattens forbannelse

I Vikingskattens forbannelse (1992) kom den etterlengtede fortsettelsen på Vikingskattens hemmelighet fra 1990. Den tredje boken i serien,Vikingskattens voktere, kom i 1994.

I Vikingskattens forbannelse møter vi igjen våre venner fra den første boken, onkel Johs, Svanhild og Knut. Når boken begynner, er de sperret inne i en hule midt inne i det mørkeste Afrika, med en skattkiste det er mange som er interessert i. Og i jungelen venter nye farer …

Fra Congo går ferden østover til flere dramatiske opplevelser, fangenskap i ørkenen, nattlige mysterier i Port Saids havnekvarter og en lang og begivenhetsrik reise med den legendariske "Orientekspressen" fra Konstantinopel til Paris. Og selv ikke da er overraskelsenes tid over …

Fra pressen:

"Gunnar Staalesens nyeste ungdomsbok begynner som Indiana Jones og fortsetter som Agatha Christie – en skikkelig krimklassiker med ny vri. Unge lesere lærer en masse gratis på en lekende lett måte, for denne reisekrimmen er spekket med både geografi og kjærlighet." (Hanne Gram Simonsen, VG.)

"Staalesen turnerer dette stoffet på både elegant og entusiastisk maner. (…) Det er enkel underholdning, og vi trives med det." (Ole Jacob Hoel, Adresseavisen.)

 

Fakta

Utgivelsesdato: 1992

Forlag: Gyldendal

Sjanger: Barne- og ungdomsroman

Språk: Norsk

Oversettelser: Dansk