Gode kritikker for "Storesøster"

Det strømmer på med gode anmeldelser av Storesøster.

Aftenpostens litteraturkritiker Rune Hallheim kaller Storesøster «en kriminalroman som er blant de beste i serien om Varg Veum». Videre skriver han: «Vold og oppfinnsomme drap er det derimot velsignet lite av i Staalesens bøker. (…) Til gjengjeld kan den tålmodige her få med seg et stykke spenning til å bli en smule berørt av.»

I VG omtaler Sindre Hovdenakk boken som «godt håndverk» og fortsetter: «Det er en fornøyelse i seg selv å åpne en ny krim av Gunnar Staalesen, og med en gang gjenkjenne det gode håndverket og den sikre intrigeoppbyggingen som kjennetegner denne norske krimveteranen.» Han avslutter anmeldelsen slik: «Det er i møtet med mennesker, bokstavelig talt der Varg Veum står på trappen til mer eller mindre motvillige involverte, at Staalesen er på sitt aller beste. Så også denne gangen.»

I Adresseavisen skriver Ole Jacob Hoel: «En ny bok fra norsk krims grand old man er alltid en begivenhet, selv om kvaliteten kan være ujevn.(…) Her er det tvister som vil overraske selv den mest drevne krimleser. Forfatteren har også skrudd sammen sin hovedpersons personlige dilemmaer i elegant felles takt med bokas hovedhandling og -tematikk.»

Under overskriften «Bra driv i Bergen» skriver Dagsavisens kritiker Gerd Elin Stava Sandve at «Varg Veum holder koken», og hun kommer med følgende interessante observasjon: «Det ligger en oppmerksom feminist gjemt ikke langt bak Varg Veums hardkokte, akevittdrikkende fasade.»

I Varden slår Helge Ottesen fast: «Å lese Gunnar Staalesen er som å møte en stødig venn.» I omtalen av boken skriver han blant annet: «Den svarte humoren er på plass. Alt ført i pennen i vante, godt beskrivende former. (…)Varg tar på seg oppgaven, og oppdager så mange vrier underveis, også i egen familie, at boken ender med å inneholde et av de beste plottene Staalesen har servert.»