Stengte dører

Det fjerde juleheftet om Varg Veum er nå i salg. Årets tittel er Stengte dører, manus er skrevet av Gunnar Staalesen og Arild Wærness, og heftet er illustrert av den britiske kunstneren Mike Collins.

Årets hefte tar utgangspunkt i et kunsttyveri fra Permanenten i Bergen, der en oldsak fra vikingtiden blir stjålet fra en utstilling, og handlingen strekker seg både til Oslo og bakover i tiden, til vikingskattens opprinnelse i de østre delene av England.

Kritikeren Ronny Kjelsberg på nettstedet venstresida.no gir heftet terningkast seks og kaller det "den klart beste Varg Veum-tegneserien så langt. Her har forfatter og tegner truffet blinken. Det er kanskje særlig manuset som er både drivende og intrikat, og løser et komplekst plot uten å bli kaotisk. Tegningene er dramatiske og fungerer flott til å drive spenningen framover."

Aftenpostens anmelder, Harald Fossberg, kaster fire på tegningen og skriver at "årets fortelling er et velskrevet mysterium, selv om avslutningen faller litt."  

Stavanger Aftenblads kritiker, Geir Flatøe, konkluderer med: "Det ser også ut til at Veum får seg en motstander på linje med Knut Gribbs Olga Barcowa og Sherlock Holmes' Irene Adler."