Petronaprisen 2017 til Gunnar Staalesen

På den britiske krimfestivalen CrimeFest i Bristol mottok Gunnar Staalesen 20. mai Petronaprisen for beste nordiske kriminalroman oversatt til engelsk i 2016.

Staalesen fikk prisen for Where roses never die (Der hvor roser aldri dør), som kom ut på norsk i 2012. Staalesen sier i en kommentar at han er spesielt glad for å ha fått en pris for nettopp denne boken, som han selv regner blant de beste i hele Varg Veum-serien. Staalesen sa i en meget kort takketale at han delte prisen med sin førsteklasses britiske oversetter, Don Bartlett, og han takket dessuten sin forlegger, Karen Sullivan på Orenda Books, for at hun med så stor begeistring utgir ham på engelsk.

Den neste boken i serien, Wolves in the Dark (Ingen er så trygg i fare) ble også presentert på festivalen i Bristol, selv om offisiell utgivelsesdato for denne ikke er før i juni.

Orenda Books har skrevet kontrakt om ytterligere tre Staalesen-utgivelser de neste tre årene, og Don Bartlett går snart i gang med oversettelsen av Storesøster.