Strålende mottakelse for "Utenfor er hundene"

Etter en ukes salg ligger Utenfor er hundene på sjette plass på bestselgerlisten fra bokhandlerne, på andreplass på listen over e-boksalg. 

Den nittende romanen om Varg Veum har også fått strålende mottakelse i pressen.

Under overskriften "Gunnar Staalesen leverer nok en knallgod Varg Veum-roman" skriver Mari Grydeland i Aftenposten blant annet: "En perfekt hverdagslig og ekte hovedperson er bare utgangspunktet. Kombinasjonen av psykologisk troverdige karakterer og sparsom bruk av krimsjangerens typiske effekter tar seieren hjem." Og hun følger opp med: "Noen krimforfattere elsker å pensle på i brede strøk med blod og kroppsvæsker utover boksidene. Staalesen er ikke en av disse. Det er denne anmelderen utrolig glad for. Forfatteren klarer utmerket godt å få hårene til å reise seg i nakken på mer sofistikert vis."

I BT skriver Gro Jørstad Nilsen blant annet: "Gjennom sine bøker er Gunnar Staalesen den forfatteren som mest konsekvent kombinerer samfunnskritikk og kriminallitteratur i Norge. I denne boken møter vi mange ofre og en rekke omsorgspersoner som svikter sine barn. Det gjelder både fedre som har forgrepet seg, og mødre som har lukket øynene for det som skjer.« Utenfor er hundene» er en mørk og troverdig kriminalfortelling som får frem hvilke store ringvirkninger slike overgrep får."

I Tønsberg Blad skriver Finn Stenstad: "Handlingen i romanen drives fram av en utsøkt dialog (…)Gunnar Staalesens styrke er å bygge opp handling og spenningskurve uten å ta i bruk sterke og blodige effekter. At han denne gangen tar seg litterære friheter og tar en snarvisitt innom sin krimkollega Jan Mehlum og hans Svend Foyn, er et elegant og snedig grep som løfter handling og koloritt ut fra Bergen og omegn. Overraskende og morsomt."I

I Dagsavisen skriver Geir Rakvaag blant annet: "Når alt er forløst i denne romanen skal vi igjen stille det store moralske spørsmålet om selvtekt av og til er å foretrekke. Lett underholdning er det altså ikke Gunnar Staalesen byr på denne gangen. Boka er likevel skrevet i den lune stilen som kler Varg Veum så godt, der han farter rundt i den bergenske geografi og forhører alle de innblandede, om og om igjen."