2020. Post festum - i oktober

Med lansering i oktober kommer et frittstående fjerde bind som en fortsettelse av den populære 1900-trilogien som kom ut mellom 1997 og 2000. Trilogien er også utgitt i Danmark og Frankrike, med stor suksess.

Den nye boken har fått tittelen 2020. Post festum. Om den skriver forlaget:

2020. Post festum er en frittstående fortsettelse av Gunnar Staalesens bredt anlagte romantrilogi om Bergen og Norge i det 20. århundre. De siste tjue årene omfatter store og dramatiske begivenheter, som terrorangrepet i USA 11. september 2001 og terrorhandlingen som rystet Norge 22. juli 2011. Oljealderen nærmer seg kanskje slutten, og kampen står om miljø, klima og fundamentalisme. Verden er connected på helt andre måter enn før.
Mot dette bakteppet veves en handling av sterke følelser, gammelt hat og nag, følelsesmessige forlis, personlige tragedier og drømmer om kjærlighet. Her følger vi representanter for familiene Nesbø, Brandt, Moland - kjent fra Hundreårstrilogien - og flere andre gjennom de siste tjue årene av norsk og internasjonal historie, fra årtusenskiftet til koronaåret 2020. Under det hele hviler gåten om den såkalte Isdalskvinnen, et mystisk dødsfall som inntraff i Bergen i november 1970. Nye opplysninger kommer Varg Veum for øre. Kan han oppklare saken om Isdalskvinnen, 50 år på overtid?

Hvis man ønsker en signert utgave av boken levert umiddelbart etter utgivelsen, er det allerede nå mulig å bestille dette her:

https://bok.norli.no/2020-post-festum