Begrav meg i Bergen

I 1986-87 hadde Den Nationale Scene stor suksess med Gunnar Staalesens bykomedie Vaskerelvens Rose. I komedien møtte vi den forføreriske Diana og hennes venn og medarbeider, storsvindleren og forkledningskunstneren Hahnegal. Stykket endte med at de begge ble sendt i ufrivillig eksil til Amerika.

I Begrav meg i Bergen (2007) vender de tilbake. Åtte år har gått. Stykket starter i Chicago, men forflytter seg raskt til Bergen på slutten av 1920-tallet. På Hotell Havgløtt på Strandkaien møter de en gammel fiende, herr direktør Mulken, nettopp sluppet ut fra fengselet - eller tilbake fra Sotra, som han selv foretrekker å si det. Komediens intriger omfatter planer om et jernbanenett på kryss og tvers av Norge, et fergeselskap til Sotra (eller kanskje det burde bygges bro?), en kontroversiell statue i skipsleden, Wilhelm Reichs orgonskap med liflig virkning, spesielt på forestillingens kvinner, en Italiensk uke med spesielle ingredienser og et omfattende høk-over-høk-spill mellom flere av stykkets sentrale karakterer. I sentrum for det hele står alle tiders evige konfliktskapere: Kjærlighet og penger.

Begrav meg i Bergen hadde urpremiere på Den Nationale Scene 27. oktober 2007 og ble utgitt i bokform på Bodoni Forlag samme år.

Fakta

Utgivelsesdato: 2007

Urpremiere: 27. oktober 2007

Urscene: Den Nationale Scene

Scenekunst sjanger: Bykomedie