Mordet på Michelsen

Bodoni Forlag presenterte seg i Bergen på en pressekonferanse 4. november 2005. På konferansen ble Norges første miniatyrbokserie lansert. Første utgivelse i denne serien har tittelen Mordet på Michelsen og er skrevet av Gunnar Staalesen. 

Mordet på Michelsen omhandler de dramatiske augustdagene i 1905, før den historiske folkeavstemningen 13. august. Det er ingen hemmelighet at statsminister Christian Michelsen i dagene 1. - 14. august dette året befant seg på Gamlehaugen ved Bergen og ikke i Kristiania. Den offisielle årsaken til fraværet fra maktens sentrum var helbredsgrunner. Klausulerte papirer fra Bergen politikammers arkiv, som er kommet utgiverne i hende, antyder imidlertid andre årsaker. Det er disse denne boken handler om.

I boken får leserne et gjensyn med politimennene Christian Moland og Ole Berstad, kjent fra Bergenstrilogien og fra den eksklusive utgivelsen Bodonimysteriet (2003).

Mordet på Michelsen har et format av 40x55 mm og godkjent etter normer vedtatt på Den Første Internasjonale Miniatyrbokutstilling i Ljubljana i 1983.

Fakta

Utgivelsesdato: 2005

Forlag: Bodoni Forlag

Sjanger: Kriminalfortelling