Begrav meg i Bergen

I 1986-87 hadde Den Nationale Scene stor suksess med Gunnar Staalesens bykomedie Vaskerelvens RoseI komedien møtte vi den forføreriske Diana og hennes venn og medarbeider, storsvindleren og forkledningskunstneren Hahnegal. Stykket endte med at de begge ble sendt i ufrivillig eksil til Amerika.

Begrav meg i Bergen (2007) vender de tilbake. Åtte år har gått. Stykket starter i Chicago, men forflytter seg raskt til Bergen på slutten av 1920-tallet. På Hotell Havgløtt på Strandkaien møter de en gammel fiende, herr direktør Mulken, nettopp sluppet ut fra fengselet - eller tilbake fra Sotra, som han selv foretrekker å si det. Komediens intriger omfatter planer om et jernbanenett på kryss og tvers av Norge, et fergeselskap til Sotra (eller kanskje det burde bygges bro?), en kontroversiell statue i skipsleden, Wilhelm Reichs orgonskap med liflig virkning, spesielt på forestillingens kvinner, en Italiensk uke med spesielle ingredienser og et omfattende høk-over-høk-spill mellom flere av stykkets sentrale karakterer. I sentrum for det hele står alle tiders evige konfliktskapere: Kjærlighet og penger.

Begrav meg i Bergen hadde urpremiere på Den Nationale Scene 27. oktober 2007 og ble utgitt i bokform på Bodoni Forlag samme år.

Fakta

Utgivelsesdato: 2007

Forlag: Bodoni Forlag